Αποτεφρώσεις

Το γραφείο μας αναλαμβάνει με υπευθυνότητα και σεβασμό όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την πραγματοποίηση αποτεφρώσεων.Το 2006 η χώρα μας υιοθέτησε την σχετική νομοθεσία άλλων ευρωπαϊκών κρατών περί αποτεφρώσεων.Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν πραγματοποιούνται αποτεφρώσεις στην Ελλάδα και οι απαραίτητες διαδικασίες λαμβάνουν χώρα σε γειτονικές χώρες.Συγκεκριμένα, οι αποτεφρώσεις πραγματοποιούνται σε ειδικούς υπερσύγχρονους κλιβάνους,τα αποτεφρωτήρια,οι οποίοι λειτουργούν με πετρέλαιο ή αέριο.Εκεί τοποθετείται η σορός με το φέρετρο,αφού πρώτα έχουν αφαιρεθεί τυχόν μεταλλικά αντικείμενα.Σε σύγκριση με την παραδοσιακή ταφή της σορού,οι αποτεφρώσεις προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα που δεν μπορούν να μην ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Συγκεκριμένα:

  • Ο χρόνος για την ολοκλήρωση της καύσης δεν ξεπερνά τις 2.5 ώρες.
  • Η τέφρα που προκύπτει από την αποτέφρωση δεν ξεπερνά τα τρία κιλά και είναι εντελώς καθαρή και ακίνδυνη. Ακόμα και αν η σορός έπασχε από μολυσματικές ασθένειες, οι υψηλές θερμοκρασίες, κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται η διαδικασία, τις εξαλείφουν. Έτσι, αποφεύγεται η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα νεκροταφεία, καθώς τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονται εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων.
  • Η οικογένεια του νεκρού δεν βιώνει το επώδυνο συναίσθημα που γεννά η υποχρεωτική εκταφή της σορού. Η αλήθεια είναι ότι η θέα των οστών και η τυχόν ατελής αποσύνθεση της σορού αποτελεί ένα μακάβριο θέαμα. Επιλέγοντας την αποτέφρωση, η οικογένεια του νεκρού απαλλάσσεται από το θλιβερό αυτό γεγονός.
Γραφείο Τελετών Κουρόγιωργας Άστρος

Γραφείο Τελετών Κουρόγιωργας

| Εθνοσυνελεύσεως Άστρος • Αρκαδίας Τ.Κ 22001 |

Δίπλα Σας Όλο Το Εικοσιτετράωρο

Τηλεφωνο Αμεσης Αναγκης